Windows 7 moet vertrekken!


Het besturingssysteem Windows 7 zag het licht in oktober 2009. Inmiddels, tien jaar later, is het ingehaald door Windows 10. In de praktijk even stabiel, maar veel sneller! De stekker gaat eruit. Dat wil zeggen dat de fabrikant, Microsoft, stopt met de ondersteuning. Er worden geen veiligheidsupdates meer uitgebracht vanaf 14 januari 2020. Dat betekent dat werken met een Windows 7-PC per definitie onveilig wordt vanaf dat moment.

We maken het lange verhaal direct kort: de PC’s waar Windows 7 nog op draait zullen vervangen moeten worden. In enkele gevallen zal de hardware nog prima functioneren om een upgrade uit te voeren, maar de kosten/baten afweging zal snel uitwijzen dat het niet de moeite waard is.

We ondersteunen graag bij een soepele overgang. Er is wel wat tijd nodig om een en ander voor te bereiden, want in veel gevallen dienen ook derde partijen ingeschakeld worden en deze reageren lang niet altijd zo snel als gehoopt.
Wacht niet tot eind december!

 

Gebruik ik Windows 7?

Om te achterhalen welke versie van het besturingssysteem actief is, druk dan op de Windows-logotoets + R, typ dan: winver in het tekstvak en klik op OK.

Windows 7 end-of-life melding

Bij het opstarten van een PC of laptop met Windows 7 wordt deze melding weergegeven na het opstarten.